Bezmaksas piegāde no 129 €
Bezmaksas piegāde no 129 €
Preču atgriešana līdz 30 dienām
Preču atgriešana līdz 30 dienām
Vairāk nekā 17000 preču
Vairāk nekā 17000 preču

Tenisa rakete Wilson Blade 100L V8.0

IZPĀRDOŠANA
240,00€

Rekomendētā mazumtirdzniecības cena

171,90€ Ietaupījums 28 %
Pēdējā zemākā cena:
171,90€

Šī produkta zemākā cena pēdējo 30 dienu laikā pirms pašreizējā samazinājuma.

Svars (g): 285
Galvas laukums (cm2): 645
Balanss (mm): 330
Stīgu izvietojums: 16/19
Ražotāja kods: WR078911
Pērc un ietaupi ar
Lojalitātes Programmu
Šis produkts tiek nosūtīts bez maksas
Mēs nosūtām preces 48h
171,90€ Wilson Blade 100L V8.0
    ST79612.1
Wilson Blade 100L V8.0 Wilson Blade 100L V8.0 - ikoniskās Blade sērijas turpinājums ar...vairāk

Wilson Blade 100L V8.0

Wilson Blade 100L V8.0 - ikoniskās Blade sērijas turpinājums ar modernizētu modifikāciju, kas piemērota mūsdienu tenisam. Šis modelis ir aprīkots ar izsmeļošu modernāko tehnoloģiju sarakstu, kas īpaši izstrādātas, lai uzlabotu jūsu sniegumu un izceltos kortā. Tas ir ideāls jaudas, rotācijas kontroles un precizitātes apvienojums, nosakot jaunu profesionālo rakešu etalonu.

Funkcijas un dizains

Blade 100L raketes galva nodrošina nepieciešamo kontroli, kā arī piedāvā lielisku jaudu un piekļuvi griezienam, tādējādi veicinot kopējo efektivitāti. Ar līdzsvaru, kas nedaudz sliecas uz raketes smaguma centru, tā nodrošina optimālu kompromisu starp kontroli un sitienu dinamiku.

Ievērības cienīgas tehnoloģijas

Wilson Blade 100L V8.0 raketē ir integrētas vairākas revolucionāras tehnoloģijas, tostarp: - FORTYFIVE paaugstinātai elastībai un stabilitātei - DIRECT CONNECT TECHNOLOGY uzlabo sajūtu un pastiprina spēlētāja saikni ar bumbiņu - TOP GRIP TAPER nodrošina ērtāku satvērienu ar augšējo roku - BRAIDED GRAPHITE+BASALT uzlabotai elastībai un labākai bumbiņas satveršanai - PARALLEL DRILLING konsekventai, saudzīgākai stīgas gultnes reakcijai - ERGONOMIC END CAP piedāvā mīkstu, ērtu satvērienu.

Īpašais piedāvājums!

Mēs ar prieku piedāvājam, iegādājoties katru raketi, bezmaksas Luxilon ECO Power 1,25 mm auklu komplektu un servisu.

Produkta numurs: ST79612.1
Ražotāja kods: WR078911
Rakešu sērija: Blade
Svars (g): 285 ? vairāk
Galvas laukums (cm2): 645 ? vairāk
Balanss (mm): 330 ? vairāk
Stīgu izvietojums: 16/19 ? vairāk
Cietība (RA): 69 ? vairāk
Garums (cm): 68,6 ? vairāk
Rāmja profils (mm): 22/22/22 ? vairāk
Materiāls: grafīts
Galvenā krāsa: daudzkrāsains
Stīgas:
Apvalks:
Vibrastops:
Tehnoloģijas
Parallel Drilling
Top Grip Taper
FortyFive
Direct Connect Technology
ERGONOMIC END CAP - Wilson
Kā izvēlēties raketi pieaugušajiem Tenisa raketi parasti pērk reti – reizi pāris gados,...vairāk
Kā izvēlēties raketi pieaugušajiem

Kā izvēlēties raketi pieaugušajiem

Tenisa raketi parasti pērk reti – reizi pāris gados, padsmit gados, bet bieži vien pat vienu reizi dzīvē. Tajā laikā strauju mainās rakešu ražošanā izmantotās tehnoloģijas. Daudzi raketes parametri ietekmē baudu un progresu tenisa spēlē. Raketes galveno parametru aprakstiem jāatrodas uz tās rāmja (dažādās vietās), tomēr tie bieži ir nepilnīgi un grūti saprotami, īpaši iesācējiem. Lai atvieglotu raketes izvēles procesu un tās parametru nolasīšanu, zemāk piedāvājam galvenās iezīmes, kam vajadzētu pievērst uzmanību, pērkot raketi, lai tā būtu pēc iespējas piemērotāka spēlētāja individuālajām vajadzībām.

Galvas laukums (izmērs) un forma

Raketēm ir dažādas galvas formas un izmēri. Runājot par galvas formu, nepastāv viens viedoklis par to, kāda forma ir ideāla un ieteicama konkrētai spēlētāju grupai. Lielākajai daļai  galvu ir klasiskas olas forma. Skaidrāki klasifikācijas noteikumi attiecas uz raketes galvas izmēru. Raketes galvas izmērs tiek norādīts centimetros un kvadrātcollās un tas norāda uz virsmas laukumu. Raketes galvas laukums ir atbildīgs par sitiena spēku un precizitāti.

Ir trīs rakešu galvu pamatizmēri:

  • Midsize (mazs) - 85–93 kvadrātcollas.
  • Midplus (vidējs) - 94–103 kvadrātcollas.
  • Oversize (liels) - lielāks par 104 kvadrātcollām.
 

Jo lielāka raketes galva, jo lielāka ir sitiena jauda. Tāpēc spēlētājam būs jāpieliek mazāk sava spēka, lai pārsistu bumbu laukuma otrajā pusē. Turklāt raketēs ar lielu galvu lielāko laukuma daļu aizņem tā saucamais “sweet spot” jeb centrālā stīgu zona, kas nodrošina optimālu bumbas sitienu. Rakete ar mazāku galvu raida bumbiņu ar mazāku spēku, tāpēc spēlētājam katrā sitienā ir jāpieliek vairāk sava spēka. Maza galva nodrošina lielāku kontroli pār bumbiņu un sitiena precizitāti.

Rezumējot, var pieņemt, ka:

  • Iesācējiem - ir jāizvēlas raketes ar galvas laukumu no 660 kvadrātcentimetriem (102 kvadrātcollas)
  • Vidējā līmeņa spēlētājiem – piemērotas ir galvas ar laukumu 645-690 kvadrātcentimetri (100-107 kvadrātcollas)
  • Pieredzējušajiem tenisistiem – individuālā izvēle, bet drīzāk galvas ar laukumu 645 kvadrātcentimetri (100 kvadrātcollas) vai mazākas.

Raketes garums

Raketes garums ir attālums no roktura pamatnes līdz raketes galvas galam. Standarta pieaugušo rakete ir 68,58 cm (27 collas) gara un to pieejamība tirgū ir noteikti vislielākā. Pagarinātas raketes (pat par dažiem centimetriem) palielina diapazonu un pastiprina sitiena jaudu, kā arī nodrošina labāku servi un bumbiņas rotāciju. Tomēr tās samazina kontroli pār bumbiņu. Pagarināto rakešu zemāka manevrēšanas spēja ir īpaši pamanāma, spēlējot pie tīkla. Standarta raketes ir dinamiskākas. Mazāka garuma raketes ir standarta raketes bērniem. Izvēloties raketi bērnam, svarīgs faktors ir bērna fiziskie aspekti. Bērna augums un svars var ietekmēt to, ka fiziski vairāk attīstītiem bērniem būtu jālieto nedaudz garākas raketes par tām, ko iesaka ražotājs.

Rakešu sadalījums pēc garuma:

  • 27 collas (68,58 cm) un lielākas – pieaugušajiem tenisistiem
  • 26 collas (66 cm) – bērniem 10–12 gadu vecumā vai 136–146 cm
  • 25 collas (63,5 cm) bērniem 8–10 gadu vecumā vai 128–136 cm
  • 23 collas (58,5 cm) - bērniem 6-8 gadu vecumā vai 120–128 cm
  • 21 colla (53,5 cm) - bērniem 5-6 gadu vecumā vai 112–120 cm
  • 19 collas (48,5 cm) - bērniem 4-5 gadu vecumā vai 100-112 cm

Raketes svars

Ļoti svarīgs faktors, izvēloties atbilstošu raketi. Pieaugušā tenisista raketes svars var svārstīties no vairāk kā 200 līdz vairāk 300 gramiem.

Rezumējot, var pieņemt, ka:

  • Iesācējiem – ir jāmeklē vieglākas raketes, kuru svars ir no 270 līdz 290 gramiem (vīriešiem), no 250 līdz 270 gramiem (sievietēm).
  • Vidējā līmeņa spēlētājiem – ir jāpievērš uzmanība raketēm, kuru svars ir no 280 līdz 300 gramiem.
  • Pieredzējuši tenisisti – visbiežāk izvēlas raketes, kuru svars nepārsniedz 300 gramus ar iespēju iespēja individuāli “sabalansēt” rakešu rāmjus, izmantojot svina lentes, ko piestiprina pie rāmja

Raketes balanss

Raketes balanss ir raketes smaguma centrs. To mēra centimetros no raketes pamata līdz galvas galam. Šajā ziņā raketes var iedalīt šādās kategorijās: sabalansētas vairāk uz galvu – HH (head heavy), sabalansētas vairāk uz rokturi – HL (head ligth), sabalansētas vienmērīgi – EB (even balance). Divas raketes ar vienādu svaru, bet atšķirīgu balansu, sniedz pilnīgi citu sajūtu spēles laikā. Raketēm ar smaguma centru, kas sabalansēts vairāk uz rokturi, ir vieglāka galva un tās ir manevrējamākas. Ar tiem lieliski var spēlēt pie tīkla. Raketes ar galvu, kas sabalansēta vairāk uz galvu, parasti pieder pie vieglo rakešu grupas. Pārnesot smaguma centru vairāk uz galvas pusi, spēlētājs var patērēt mazāk enerģijas, lai raidītu spēcīgu sitienu. Šāda veida raketes ļauj veikt dinamisku vēzienu spēles laikā. Tās ir drīzāk paredzētas iesācējiem. Raketēm ar līdzsvara centru pa vidū ir vienmērīgi sadalīts svars. Tās sniedz spēlētājam līdzsvarotu jaudu un sitiena kontroli. Raketes ar balansu vairāk uz rokturi pieder pie smagām raketēm. To galva ir vieglāka. Tas nozīmē, ka vēziens ir mazāk dinamisks, bet sitienus var labāk kontrolēt. Šāda veida raketes visbiežāk izvēlas pieredzējuši spēlētāji.

Raketes vēziena svars

Vēziena svars jeb “swingweight” – ir svara izjūta visa sitiena ciklā. Šis parametrs ir atkarīgs no raketes masas, līdzsvara un aerodinamikas (tostarp galvas izmēru). Šī parametra izvēle ir atkarīga no spēlētāja ķermeņa uzbūves un spēka:

  • spēcīgs, atlētisks spēlētājs – augsts vēziena svara parametrs
  • vidējās ķermeņa uzbūves spēlētājs – vidējs vēziena svara parametrs
  • vājas, smalkas uzbūves spēlētājs – zems vēziena svara parametrs

Raketes rāmja cietība

Raketes cietību jeb rāmja deformācijas pakāpi, saskaroties ar bumbu, mēra RA vienībās. Cietākas raketes ļauj veikt spēcīgāku sitienu, tomēr vairāk vibrāciju tiek pārnestas uz plaukstas locītavu. Elastīgās raketes nodrošina lielāku kontroli pār bumbiņu un rada mazāku slodzi uz plaukstas locītavu.

Rakešu sadalījums pēc rāmja cietības:

  • elastīgie rāmji <60 RA – mazāka sitiena jauda, mazāk vibrāciju uz plaukstas locītavu 
  • vidējā rāmja elastība 60–69 RA – kompromiss starp elastīgo un cieto rāmi
  • cietie rāmji >70 RA - lielāka sitiena jauda, vairāk vibrāciju tiek pārnestas uz plaukstas locītavu.

Rakešu rāmja profils (biezums)

Rakešu rāmjiem ir dažāds biezums. Ir rāmji, kuru biezums visā garumā ir vienāds, bet citu rāmju biezums ir mainīgs. Rakešu rāmjus pēc rāmja profila var klasificēt trijās grupās: plānās, vidējās un biezās:

  • Plānie rāmji <23 mm – labāka bumbiņas izjušana, bet mazāka jauda un vibrāciju slāpēšana. Tās ir smagas raketes ar diezgan mazu galvas laukumu. Pieredzējušiem spēlētājiem ar pilnu vēzienu
  • Vidējie rāmji 23-25 mm – universāli, tuvāk 23 mm pieredzējušiem spēlētājiem un tuvāk 25 mm iesācējiem tenisistiem ar vidēju vēzienu
  • Biezie rāmji > 25 mm – zema bumbiņas izjušana, jāpieliek daudz sava spēka, īsam vēzienam. Iesācējiem ar neattīstītu tehniku, vecāka gadu gājuma  tenisistiem ar nelielām rokas traumām. Parasti tās ir raketes ar uzlabotām sistēmām, kas slāpē vibrācijas sitiena laikā.

Raketes izgatavošanas materiāls

Vēl pirms dažām desmitgadēm raketes tika izgatavotas no koka, bet ar laiku – no alumīnija. Šo rakešu galvenais trūkums bija to svars, kas apgrūtināja manevrēšanu un spēles vieglumu, kā arī bieži izraisīja traumas. Ar laiku tenisa inventāra ražošanas tehnoloģijas tika pilnveidotas.

Šobrīd tenisa rakešu ražošanā tiek izmantoti šādi materiāli:

  • alumīnijs
  • grafīta kompozītmateriāli (grafīts, t.i., oglekļa šķiedra ar alumīnija piemaisījumu)
  • tīrs grafīts
  • ggrafīts ar tādu materiālu piemaisījumiem kā kevlārs, bors, titāns.

Alumīnija raketes ir elastīgākās, bet arī smagas un pārnes daudz vibrāciju uz plaukstas locītavu. Tāpēc tās nav īpaši populāras spēlētāju vidū, kuri biežāk izvēlas raketes, kas izgatavotas no grafīta kompozītmateriāliem, tīra grafīta, vai ar iepriekšminētajiem piemaisījumiem (bors, kevlārs), kuri padara raketi izturīgu un vieglu. Tenisa rakešu ražotājiem ir savi tirdzniecības nosaukumi materiāliem un tehnoloģijām, ko izmanto rakešu ražošanā. Pasaulē lielāko rakešu ražotāju izmanto šādas tehnoloģijas:

  • Babolat – Grafit Tungsten (GT) – GT šķiedru izmantošana nostiprina raketes rāmja struktūru, tādējādi sniedzot tai papildu ātrumu un lielisku rotāciju. GT šķiedru koncentrācija raketes galvā tai piešķir papildu stabilitāti, kas ievērojami uzlabo spēles precizitāti.
  • Head – Microgel –  izmanto speciālu sistēmu, apvienojot šķiedras raketes rāmī, kas ļauj maksimāli pārveidot sitiena spēku. Tādējādi raketes nodrošina labāku jaudu un kontroli atsitiena laikā, papildus nodrošinot maksimālu raketes stabilitāti./li>
  • Prince – EXO3 Energy Channel Technology – raketes rāmī izgriezti kanāli nodrošina stabilitāti, palielina kontroli pār bumbiņu un rotāciju. EXO3 absorbē enerģiju, samazina tās zudumus un atdod to katrā sitienā, radot jaudīgu spēka, rotācijas, komforta un nepārspējamas izjušanas apvienojumu.
  • Wilson – BLX – ir jaunākā tehnoloģija, kuras pamatā ir dabīgi  vulkāniskie ieži – bazalts. Bazalts ir materiāls, kas ar zelta šķiedrām lieliski slāpē vibrācijas.
  • Yonex – Quad Power System – jauna forma, kas apvienota ar vibrāciju absorbējošu materiālu – Neofrade, kas ir izvietots uz malām abās galvas apakšējās un augšējās daļās. Pateicoties Neofrade vibrāciju ietekmes laiks tika samazināts par 15%. Tas rada vēl lielāku spēju radīt spēcīgu un dinamisku katras bumbas sitienu.

Raketes stīgu izvietojums

Vispopulārākais stīgu izvietojums ir šādas kombinācijas (vertikāli/horizontāli): 18/20 un 16/19. Ir arī citas sistēmas, piemēram: 18/19, 16/18, 14/18 un citas. Stīgu izkārtojuma blīvuma dēļ pastāv divi galvenie izvietojumi: atvērts “open” (rets stīgu izvietojums, piemēram, 16/19) un slēgts “close” (blīvs stīgu izvietojums 18/20)

Atvērts stīgu izvietojums

  1. lielāka jauda, bet mazāka kontrole pār bumbiņu,
  2. lielāka sitiena virsmas deformācija,
  3. dod bumbiņai lielāku rotāciju, jo bumbiņai ir ilgāka saskare ar stīgām,
  4. negatīvi ietekmē stīgu noturību (tā kā stīgas viegli kustas, tās ātrāk nodilst),
  5. mazāka stīgu izvietojuma stingrība
  6. lielāks “sweet spot” – tīra trāpījuma lauks

Slēgts stīgu izvietojums

  1. mazāka jauda, bet lielāka kontrole,
  2. mazāka raketes sitiena laukuma deformācija un tādējādi mazāka spēles dinamika,
  3. ilgāks stīgu kalpošanas laiks (tās ir retāk jāmaina, jo stīgām ir retāk saplīst). Tas ir saistīts ar to, ka “blīvā” izvietojumā stīgas nevar pārvietoties brīvi,
  4. mazāka rotācijas spēja
  5. mazāks “sweet spot” jeb tīra trāpījuma lauks.

Ieteicamais stīgošanas spēks

Rakešu ražotāji norāda ieteicamo sastīgošanas spēku, ko mēra kilogramos, ar pielaidi +/- 2 kg. Vairāk nospriegotas raketes stīgas dod lielāku kontroli pār bumbu, bet samazina izturību, dinamiku un rotāciju. Turklāt lielāks stīgu nospriegojums padara spēli mazāk ērtu, jo vairāk negatīvu sitiena seku tiek pārnests caur rāmi uz, spēlētāja ķermeni kopumā. Vājāks raketes stīgu nospriegojums samazina kontroli pār bumbu (bieži tiek pieminēts katapulta efekts). Tomēr tādējādi iegūstam lielāku sitienu dinamiku un rotāciju, jo bumba ilgāk paliek uz stīgām un vairāk “iekožas” raketē.

Raketes roktura izmērs

Svarīgi ir pareizi piemērot raketes roktura izmēru (apkārtmēru) spēlētāja rokai. Uz raketes jābūt marķējumam, kas norāda uz raketes roktura izmēru. Amerikāņu sistēma norāda roktura apkārtmēru skalā no 0 līdz 5 (bieži tiek pievienots burts L vai G), savukārt angļu metode norāda uz roktura apkārtmēru collās no 4 līdz 4 5/8 collas. Izmērs L(G) 0 atbilst 4 collām, L(G) 1 – 4 (1/8 collas), L(G) 2 – (4 1/4 collas), L(G) 3 – (4 3/8 collas) ), L(G) 4 – (4 1/2 collas), L (G) 5 – (4 5/8). Pareizs tvēriens ir tad, kad otras rokas rādītājpirkstu var ielikt atstarpe starp turošās rokas īkšķa pamatni un pirkstu galiem. Populārākie roktura izmēri ir L(G) 3 un L(G) 4. Smalkām sievietēm vajadzētu izvēlēties roktura izmēru L(G) 1. Pusaudžiem, sievietēm un vidēja un īsa auguma vīriešiem (ar diezgan īsiem pirkstiem) jāizvēlas rokturu izmērs L(G) 2, bet gariem cilvēkiem (ar gariem pirkstiem) – L(G) 4 vai L(G) 5. Kad neesi pārliecināts, vai izvēlēties, piemēram, rokturi 3 vai 4, atcerieties, ka vienmēr ir drošāk iegādāties raketi ar mazāku rokturi un, iespējams, palielināt tās apkārtmēru ar overgripu. Uzņēmums Head bija pirmais, kas izmantoja tā sauktos “nomaināmos rokturus”, ļaujot palielināt un samazināt apkārtmēru atkarībā no vajadzībām.

Kopsavilkums

Tirgū ir zināmi vairāki desmiti tenisa rakešu ražotāji, kas ražo vairākus simtus tenisa rakešu modeļu. Katru gadu veikalu plauktos parādās jauni rakešu modeļi ar jaunām tehnoloģijām un jaunām, stilīgām krāsām. Tomēr principus, pēc kuriem spēlētāji – jo īpaši iesācējiem, kuri izvēlas savu pirmo raketi dzīvē – var vienkāršot. Tā ir svarīga izvēle, jo pareizās raketes izvēle daļēji var ietekmēt to, teniss iepatiksies un kļūst par brīvā laika pavadīšanas veidu. Pamatojoties uz iepriekš aprakstītajām rakešu parametru īpašībām, iesācējiem ir jāievēro šādas vadlīnijas, iegādājoties raketi:

  • lielas galvas, kas lielākas par 660 kv. cm (vai 645 kv. cm)
  • standarta garums, t.i., 68,58 cm vai nedaudz pagarināts (1-2 cm)
  • vieglas raketes, kas nepārsniedz 280 gramu
  • balanss vairāk uz galvu t.i., virs 34-35 cm
  • zems vēziena svars (svara izjūta visa sitiena ciklā)
  • drīzāk ciets rāmis (virs 70 RA ) vai vidēji elastīgs (60-69 RA)
  • raketes rāmja profils apmēram 25 mm liels vai lielāks
  • rāmja izgatavošanas materiāls ar grafīta kompozītmateriāliem un citu modernu, vieglu, izturīgu materiālu piemaisījumiem, ar tehnoloģijām, kas ļauj absorbēt vibrācijas
  • atvērts stīgu izvietojums – rets stīgu izvietojums
  • ieteicams stīgošanas spēks pēc ražotāja ieteikumiem, vidējs vai zem vidēja
  • rokturis tiek individuāli piemērots (atceries ka pareizs tvēriens ir tāds, kad otras rokas rādītājpirkstu vari ievietot atstarpē starp īkšķa pamatni un pirkstu galiem)

 

Tas ir tenisa raketes rokturis, ko spēlētājs tur rokā. Roktura izmēru nosaka tā perimetrs....vairāk

Tas ir tenisa raketes rokturis, ko spēlētājs tur rokā. Roktura izmēru nosaka tā perimetrs. Sākot spēlēt tenisu, bieži ir grūti izvēlēties pareizo tenisa raketes roktura izmēru. Tālāk piedāvājam šīs problēmas risinājumu. 

Tenisa raketes roktura izmēri tiek apzīmēti divos veidos — amerikāņu un eiropiešu.

 amerikāņu apzīmējums

[collas / ≈ cm]

eiropiešu apzīmējums
4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Uz tenisa raketēm neatradīsiet apzīmējumus centimetros. Gatavojot šo materiālu, collas pārrēķinājām centimetros, lai palīdzētu jums izvēlēties pareizo rokturi. Tas jums palīdzēs, ja nav iespējas paņemt raketi rokās, piemēram, ja tenisa raketi plānojat iegādāties interneta veikalā.

Roktura izmērs parasti tiek norādīts kājiņas apakšā. Roktura izmērs ir ļoti svarīgs, taču atšķirībā no raketes galvas izmēra, ne tāpēc, ka, izvēloties dažādus rokturu izmērus, sasniegsiet atšķirīgus spēles rezultātus. Roktura perimetram precīzi ir jāatbilst spēlētāja rokas izmēram, jo ​​tikai tad viņš var būt drošs, ka viņa satvēriens būs stingrs, rakete rokā būs stabila un plauksta nebūs noslogota.

Pirmais veids, kā var noteikt, vai tenisa rakete ir piemērota, ir mērīšana ar lineālu (ja nav tenisa raketes).

1. Iztaisnojiet plaukstu un izmēriet attālumu no tās centra līdz zeltneša galam.
2. Iegūto rezultātu (centimetros) salīdziniet ar norādīto izmēru tabulu un izvēlieties roktura izmēru.

Otrais veids noder, kad ir jāizvēlas no vairākiem dažāda izmēra rakešu rokturiem. Ja jums nav savas tenisa raketes, vienmēr varat izmantot drauga raketi un paskatīties, vai viņa raketes roktura izmērs būtu piemērots arī jums.

1. Paņemiet tenisa raketi tā, kā parādīts attēlā.
2. Ja otras rokas rādītājpirksts precīzi iekļaujas spraugā starp īkšķa paaugstinājumu un pirkstu galiem, tas nozīmē, ka rokturis ir pareizā izmēra.
3. Ja spraugā starp īkšķa paaugstinājumu un pirkstu galiem paliek daudz brīvas vietas, tas nozīmē, ka rokturis ir pārāk liels, un ieteicams izvēlēties rokturi ar mazāku perimetru.
4. Ja rādītājpirksts neietilpst spraugā starp īkšķa paaugstinājumu un pirkstu galiem, tas nozīmē, ka rokturis ir pārāk mazs, un ieteicams izvēlēties rokturi ar lielāku perimetru.

Jūs veicat pasūtījumu, izmantojot ES reģistrēta uzņēmuma rekvizītus, tādēļ cenas mūsu veikalā tika norādītas bez PVN. Pēc pasūtījuma pabeigšanas Jūs saņemsiet no mums rēķinu par preču piegādi Kopienas iekšienē ar 0% PVN likmi.